VERKOOP

Anders dan de meeste modelspoorzaken, hebben wij geen winkelpand met vaste openingstijden. Dat compenseren we door extra groot uit te pakken op beurzen. Intussen zijn we uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van modelspoor uit verzamelingen. We zijn er trots op dat klanten vaak vragen wanneer wij een aangekondigd Märklin of Roco model kunnen leveren. De werkelijkheid is anders: ons aanbod ziet er weliswaar vaak nieuw of als nieuw uit: maar we hebben nog nooit een deal gesloten met welke treinfabrikant dan ook!  Alles wat wij aanbieden komt uit particuliere verzamelingen. En hoe groter deze verzamelingen, hoe groter wij uitpakken met onze verkoopstand. Bijna iedere beurs hebben we weer 'verse aanwinsten' bij ons. Ons verkoopteam bestaat uit ervaren treinliefhebbers, waarbij iedere collega weer zijn eigen expertise heeft op modelspoorgebied. Intussen weet een groeiende groep klanten ons op de modelspoorbeurzen te vinden:

De belangrijkste beurzen op een rijtje:

Via internet:

Een greep uit onze collectie staat op Marktplaats en Catawiki. Op onregelmatige tijden plaatsen wij series met tientallen advertenties tegelijk. Wisselstroom, gelijkstroom...het is voor ons ook altijd weer een verrassing wat we binnenkrijgen. Hou de link regelmatig in de gaten. Wilt u weten wanneer we weer een grote NS verzameling hebben ingekocht..? Of een Märklin digitaal verzameling..? Op onze Facebookpagina plaatsen we beurs- en advertentie updates. In grote lijnen leest u wat we aan nieuw aanbod binnenkrijgen.  

Verkoopvoorwaarden:

1 Garantie:

Uiteraard doen wij ons uiterste best om al onze items grondig te testen en inspecteren voordat wij deze in de verkoop brengen. Toch kan het heel soms voorkomen dat wij gebreken over het hoofd zien. Of dat u van een treinmodel de kleur of rijeigenschappen tegen vindt vallen. Daarom vragen wij u dringend om altijd uw aankopen bij ontvangst te inspecteren. Afhankelijk van de reden, bieden wij u twee verschillende garantiemogelijkheden aan. 

1.1 Geld terug optie met recht op compensatie van eventuele verzendkosten. 

Bij niet vermelde technische gebreken of onjuist vermelde technische eigenschappen (bijvoorbeeld digitaal/ analoog of wisselstroom/ gelijkstroom) Bij optische schades die niet zijn vermeld bij internet advertenties of bij inspectie op de modelspoorbeurs niet logischerwijs aan het licht kwamen. 

1.2. Ruilen of geld terug zonder recht op compensatie van eventuele verzenkosten: 

Bij andere redenen dan vermeld in 1.1 binnen 14 dagen na aankoop (ontvangst) van het product. Dit kan alleen als uw aangeschafte product niet heeft gebruikt en in de zelfde staat retourneert als dat u het heeft ontvangen. De eventuele verzendkosten zijn altijd op kosten van de klant. In beide gevallen dient de prijssticker nog aanwezig te zijn op het aangeschafte artikel. 

2 Reserveringen: 

2.1 Aanbetalen

Zonder aanbetaling worden reserveringen maximaal twee weken apart gelegd. Voor aanbetaalde reserveringen geldt; u ontvangt altijd een bevestiging van aanbetaling per mail. Hiermee kunt u altijd bij een van de verkopers op de beurs terecht om uw bestelling op te halen. Al is in de praktijk het noemen van uw naam + omschrijving van reservering voldoende. 

2.2 Wettelijke bewaarplicht

Betaalde of aanbetaalde reserveringen worden conform de wettelijke bewaarplicht tot een jaar na betaling bewaard. 

3. Ons Marktplaats advertentiebeleid. Wie het eerst komt wie het eerst maalt:

3.1 Wel de eerste maar toch achter het net gevist..?

In principe geldt voor al onze items; de eerste die de vraagprijs biedt, mag het product overnemen. Soms is dat in de praktijk wat lastiger, want wij verkopen op beurzen, via internet en telefoon. Zo kan het voorkomen dat u mailt of belt voor een advertentie terwijl later die dag dat artikel is verkocht bijvoorbeeld op de modelspoorbeurs in Houten. Uw reactie is ons te laat ter ore gekomen. Om die reden zeggen wij naar de klant; het is ons streven om de eerste die op de vraagprijs reageert te bedienen, maar we kunnen daar nooit garantie op geven. 

Ook zijn we geen webwinkel waabij advertenties automatisch worden aangepast na een bestelling. In tegenstelling tot echte webwinkels is onze internetverkoop een ondersteuning van onze verkoop op beurzen. Daarom geven we u graag het advies. Mail ons niet alleen, maar bel ons voor de zekerheid ook even als u echt iets wil hebben. Een beller is altijd sneller. 

3.2 Overbieden of lager bieden op Marktplaats advertenties:

Poldermodelspoor verkoopt doorgaans niet aan de hoogste bieder, maar aan de eerste die de vraagprijs biedt. Wij zijn van mening dat verkoop tegen het hoogste bod alleen kan als de spelregels duidelijk zijn. (bijvoorbeeld op Catawiki waarbij overduidelijk een eindtijd wordt vermeld) Overbieden is daarom niet nodig, en heeft ook geen zin als iemand voor u al de vraagprijs heeft geboden. Uiteraard staat het u vrij om een lager tegenbod te doen (dus onder de vraagprijs). Of wij daar dan in mee gaan, is zeer onzeker en dat hangt af van diverse factoren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handbouw messing stoomlocomotief van Werps Modelspoor