Inkoop modeltreinen

Overweegt u uw modeltreinen of een grote modelspoorbaan van de hand te doen, of bent u in bezit gekomen van een collectie van een familielid? Al ruim twintig jaar houden wij ons bezig met de inkoop van modeltreinen. Onze specialiteit ligt bij de inkoop van o.a. Märklin en Fleischmann treinen, maar ook Roco, Artitec en heel veel andere (exclusieve) merken hebben onze interesse. Taxatie van uw verzameling is bij ons ook mogelijk.

Verkoopt u de modelspoor verzameling liefst in één koop inclusief alle toebehoren, zonder dat u verschillende mensen over de vloer krijgt of dat u met de restanten achterblijft? Neem dan graag vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben kennis van zaken, tot aan de meest onbekende merken aan toe. Daarnaast beschikken we over een groot internationaal klantenbestand. Daarom kunnen we u een marktconforme prijs bieden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

info@poldermodelspoor.nl

Bel met 010-8430582,
of app uw foto's naar 06-45330872.

Inkoop modeltreinen: wat wij zoeken:

Hoe werkt de inkoop van modeltreinen?

Vertel ons in grote lijnen wat u wil. Dat hoeft nog niet in detail (al mag dat wel).
De inkoop van modeltreinen in drie stappen:

 1. Neem contact met ons op:

  • Telefonisch via 010-8430582. Met ons kunt u nog ouderwets bellen.
  • Via whatsapp; heeft u een paar foto's voor een eerste indruk, stuur deze bij voorkeur via deze app naar 06-45330872.
  • Via info@poldermodelspoor.nl kunt u een losse tekst, Word- of Excellijst doorsturen. Foto's ontvangen we graag via WeTransfer of Dropbox. Let op: grote fotobestanden rechtstreeks via de mail komen vaak niet aan.
  • We reageren altijd snel. Heeft u geen reactie ontvangen, controleer dan graag even of uw berichtje wel is aangekomen.
 2. Bezichtiging en inkoop:

  • Is de verzameling interessant, dan maken we graag een afspraak. Voor grotere verzamelingen modeltreinen reizen we stad en land af. Voor kleinere aanbiedingen, kunt u op afspraak langskomen in Capelle aan den IJssel of ons benaderen op de modelspoorbeurs (zie beursagenda)
  • De inkoopprijs hangt af van de actuele marktwaarde en de conditie van het aanbod.
  • Wij doen altijd een bod op de gehele verzameling en niet alleen op de mooiste stukken, tenzij u het anders wenst.
  • Wilt u er eerst rustig over nadenken, of dient een huis snel leeg opgeleverd te worden? Aan uw wensen en tempo passen we ons aan.
 3. Betaling en afronding:

  • Wij betalen altijd het gehele bedrag in één keer voordat we ook maar iets meenemen.
  • We dragen zorg voor het inpakken van verzamelingen en demonteren van onderdelen op de treinbaan.
  • Wij gaan uiterst discreet om met uw persoonsgegevens (of van degene van wie de verzameling ooit is geweest). Wij doen nooit mededelingen naar derden die kunnen leiden naar uw n.a.w. gegevens.

Tips ons! En wij tippen u!

Dagelijks krijgen we modeltreinen te koop aangeboden, maar exclusieve verzamelingen met topstukken zijn altijd schaars. Daarom belonen we graag tipgevers die ons helpen aan die ene bijzondere modelspoor verzameling waarmee we onze klanten kunnen verblijden.

Enkele recente voorbeelden:

Een lid van een modelspoorclub in onze regio tipte ons voor een grote NS collectie in Zoetermeer. Het clublid is met ons meegegaan naar het woonadres om de koop te begeleiden. De collectie treinen hebben wij zelf gekocht en het clublid hebben we een paar dozen met prachtige industriegebouwen en honderd boompjes kunnen schenken, die nu pronken op een industriële modulebaan van deze club.

Een goede klant overwoog op de beurs om een dure Märklin NS locomotief te kopen. Tussen neus en lippen vertelde hij over een buurman die een prachtige Märklin SBB collectie moest verkopen omdat hij naar een seniorenappartement ging verhuizen. Dat contact resulteerde in een geslaagde inkoop van deze Märklin verzameling. Als dank voor de tip hebben wij de NS locomotief met terugwerkende kracht cadeau gedaan.

 

Verschillende merken modeltreinen

Bekende modelspoormerken die wij regelmatig inkopen:

Artitec, Bemo, Brawa, Busch, DJH Modelloco, ESU, Faller, Fleischmann, Hag, Liliput, Lima, LS Models, Märklin, Mehano, Philotrain, Piko, Rivarossi, Roco, Trix/ Minitrix, Vollmer, Wiking.

Kwaliteit aankoop modeltreinen

In principe kopen we een collectie modeltreinen altijd in zijn geheel, mits dat over het geheel genomen een serieuze collectie is. Kinderspeelgoed van vroeger, startsetjes of wat schuur/zoldervondsten waar geen originele doosjes meer bij zitten, hebben maar zelden onze interesse. Wij staan voor onze kwaliteit bij de aankoop van modeltreinen. Daar staat tegenover dat wij uitstekende prijzen bieden voor goed onderhouden verzamelingen.

Taxatie modeltreinen

Regelmatig taxeren we grote verzamelingen met Märklin, Fleischmann of andere merken. Bijvoorbeeld voor verzekeringen of boedelscheidingen of bij de verdeling van een erfenis. Wij hebben ruime ervaring met taxatierapporten. Wilt u ieder item apart vermelden in een Excellijs of een totaalwaarde per categorie? Bij grotere verzamelingen loont het om de waardebepaling uit handen te geven. Bijkomend voordeel: mocht u ons aan de hand van het taxatierapport een grote verzameling aanbieden - en uiteraard ligt dan de inkoopprijs lager dan de marktwaarde - dan brengen we de taxatiekosten met terugwerkende kracht niet in rekening. We verdienen dan immers al aan de inkoop van de modeltreinen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Twijfelt u nog tussen inkoop of taxatie van modeltreinen?

info@poldermodelspoor.nl

Bel met 010-8430582,
of app uw foto's naar 06-45330872.